Stoły chłodnicze - Chłodnictwo
Stoły chłodnicze to niezwykle szeroka kategoria urządzeń służących do utrzymywania artykułów spożywczych oraz gotowych dań w odpowiednio niskiej temperaturze. Standardowy zakres pracy chłodzenia mieści się w przedziale 2–8 stopni C, ale znajdziesz też stoły chłodnicze z nieco innym zakresem pracy. Te funkcjonalne urządzenia doskonale sprawdzą się w profesjonalnych kuchniach lokali gastronomicznych. Stoły chłodnicze to świetne ułatwienie pracy poprzez stworzenie higienicznych i wygodnych warunków do przygotowywania i przechowywania jedzenia.
Z czego wykonane są stoły chłodnicze?
Profesjonalne stoły chłodnicze są wykonane ze stali nierdzewnej, która jest idealnym materiałem do kontakt z żywnością i do wykorzystania w profesjonalnej kuchni, gdzie warunki pracy są wymagające. Meble wykonane ze stali nierdzewnej wyróżniają się wyjątkową trwałością, solidnością i odpornością na uszkodzenia. Bardzo łatwo utrzymać je w czystości. Są one również całkowicie odporne na działanie kwasów zawartych w żywności, nie wpływają więc na zapach i smak przygotowywanych potraw.
Do czego służą stoły chłodnicze?
Stoły chłodnicze mogą różnić się kształtem, wielkością i funkcjonalnością. Znajdziesz różne modele tych profesjonalnych urządzeń. Uniwersalne stoły z praktycznym blatem stworzą dodatkowe miejsce pracy w kuchni i zoptymalizują przestrzeń w pomieszczeniu. Niektóre modele są wykorzystywane do przygotowywania i schładzania pizzy, a inne dzięki funkcjonalnym pojemnikom GN i efektownej szklanej nakładce świetne wyeksponują sałatki.
Różne rodzaje stołów chłodniczych
Na naszej stronie znajdziesz różne warianty stołów chłodniczych. Możesz się zdecydować na stół chłodniczy sałatkowy ze szklaną nadstawką albo klasyczny stół chłodniczy z czterema szufladami i roboczym blatem. Stół chłodniczy sałatkowy to idealna propozycja do wszelkiego rodzaju punktów gastronomicznych, w których przygotowuje się sałatkowe menu. Prezentuje się on niezwykle elegancko i efektownie. Jest też bardzo funkcjonalny i łatwy do utrzymania w czystości. Stoły chłodnicze z blatem roboczym przeznaczone są przede wszystkim do przechowywania żywności w temperaturze do maksymalnie 8 stopni C. To świetna propozycja do wszelkiego typu restauracji, barów, pubów czy pizzerii. Funkcjonalny blat gwarantuje dużą powierzchnię roboczą, a szafa chłodnicza schowana pod blatem zadba o ergonomię pomieszczenia.
Bogaty asortyment naszego sklepu
Stoły chłodnicze nie są jedynymi urządzeniami, które zapewniają doskonałe przechowywanie żywności w lokalach gastronomicznych. Oferujemy również inne wysokiej klasy urządzenia dedykowane profesjonalnym kuchniom. Znajdziesz u nas:
- stoły mroźnicze,
- szafy chłodnicze,
- witryny chłodnicze,
- schładzarko-zamrażarki szokowe.
Oferujemy produkty najlepszych marek, które są gwarancją doskonałej jakości i niezawodności. Stawiamy na sprawdzonych dostawców i profesjonalne doradztwo w zakresie wyposażenia gastronomii i sklepów spożywczych.