Piły do kości - Wyposażenie sklepów
Piła do kości to urządzenie, które pozwala na przygotowanie mięsa do sprzedaży lub dalszej obróbki. Może być wykorzystywane w przypadku świeżych, schłodzonych lub zamrożonych produktów. Umożliwia krojenie mięsa (z kością lub bez kości) i ryb. Znajduje zastosowanie w sklepach spożywczych i mięsnych, zakładach przetwórstwa żywności, dużych kuchniach, lokalach gastronomicznych czy firmach cateringowych.
Korzystając z piły do kości, można samodzielnie regulować grubość i wysokość cięcia. Wymiary noży różnią się w zależności od wybranego modelu urządzenia. Do sprzętu dołączono stół roboczy, który pozwala na wygodne porcjowanie fragmentów mięsa. Urządzenie może działać jedynie po podłączeniu do sieci. Nie ma wbudowanego akumulatora, dlatego wymaga umieszczenia w pobliżu gniazdka elektrycznego.
Oferujemy między innymi piły do kości Hendi, MA-GA PM1550 i Stalgast. Poszczególne modele różnią się od siebie zastosowanymi rozwiązaniami technologicznymi oraz wymiarami. To ciężkie produkty, które zachowują stabilność podczas pracy. Są również łatwe w utrzymaniu w czystości, co ma ogromne znaczenie w przypadku przetwórstwa surowców pochodzenia zwierzęcego.
Higieniczna piła do kości
Piły do kości dostępne w naszym sklepie zostały wykonane z materiałów, które pozwalają na zachowanie higieny przy kontakcie z mięsem. W większości przypadków jest to stal nierdzewna. Wykonano z niej noże oraz taśmę, po której przesuwają się wyroby spożywcze. Obudowa urządzeń powstała natomiast z aluminium, co sprawia, że produkt jest lżejszy, a jednocześnie nie ulega korozji.
Wiele modeli pił do kości wyposażono także w stół roboczy ze stali nierdzewnej. Na specjalne życzenie możliwe jest dołączenie do urządzenia specjalnego, metalowego stojaka, który pozwala na zachowanie stabilności sprzętu i ułatwia jego użytkowanie. Taka opcja jest dostępna jedynie w przypadku niektórych modeli pił.
Aluminiową obudowę niektórych pił do kości można zdjąć poprzez wciśnięcie niewielkiego przycisku. Jego lokalizacja różni się w zależności od wybranego modelu urządzenia.
Zabezpieczenia w dostępnych piłach do kości
Piły do kości z naszej oferty zostały wyposażone w liczne zabezpieczenia, które zmniejszają ryzyko wypadków podczas pracy. Mowa tu między innymi o:
- przycisku zatrzymania awaryjnego,
- wbudowanym hamulcu silnika,
- specjalnej konstrukcji popychacza ciętego produktu.
Dzięki tym elementom użytkownik nie musi samodzielnie przesuwać mięsa palcami. Urządzenia wyposażono też w wyłącznik bezpieczeństwa.
Piły dostępne w naszym sklepie mają również gumowe, antypoślizgowe nóżki. Można je samodzielnie regulować, by upewnić się, że sprzęt stoi prosto – nawet na nie do końca równych powierzchniach. Gumowe nóżki zmniejszają ryzyko ześlizgnięcia się ciężkiego urządzenia z blatu.
Zachęcamy do przejrzenia naszej pełnej oferty pił do kości. Wszystkie urządzenia z asortymentu zostały objęte gwarancją. Oferujemy również odcinacze do papieru i folii, które umożliwiają pakowanie pociętych fragmentów mięsa.