Wilki i kotleciarki do mięsa -
Kotleciarki do mięsa to urządzenia wykorzystywane w miejscach, gdzie powstają potrawy na bazie produktów odzwierzęcych. Pozwalają na odpowiednie przygotowanie mięsa do późniejszej obróbki termicznej lub sprzedaży w formie surowej. Są to sprzęty wykorzystywane zarówno w sklepach, jak i lokalach gastronomicznych. W naszym asortymencie można znaleźć niezawodne urządzenia z ostrymi nożami i innowacyjnymi systemami zabezpieczeń, które pozwalają na bezpieczną i komfortową pracę.
Oferujemy kotleciarki do mięsa o różnych parametrach technicznych. To między innymi takie modele jak:
Oferujemy przede wszystkim urządzenia marek MA-GA i Victor. Sprzęt tego typu wymaga zasilania jednofazowego 230 V. Nie są to modele zasilane akumulatorem, dlatego muszą zostać postawione w pobliżu gniazdek elektrycznych.
Kompleksowa obróbka mięsa
Wilki do mięsa z naszej oferty zostały wyposażone w elementy, które pozwalają na sprawne zmiękczanie i nacinanie masy włóknistej mięsa. Nożyki ukształtowano tak, aby umożliwiały wygodne i bezproblemowe nacinanie nawet twardych produktów. W niektórych modelach znajdują się spiralnie rozlokowane ostrza na wałkach obrotowych. Pozwalają one na uzyskanie optymalnego efektu rozciągania mięsa.
Funkcjonalność kotleciarek do mięsa z naszej oferty
Nasze kotleciarki do mięsa zostały wyposażone w funkcje i elementy, które ułatwiają obsługę. To między innymi podwyższająca się podstawa pod napęd. Użytkownik może szybko wymieniać moduł, dostosowując go do aktualnych potrzeb. Niektóre modele urządzeń dostępnych w naszym asortymencie są kompatybilne z innym sprzętem marki MA-GA wykorzystywanym w lokalach gastronomicznych, sklepach i zakładach przetwórstwa żywności. Dzięki temu mogą być używane zarówno do krojenia mięsa, jak i jego mielenia czy przygotowywania do sprzedaży.
W przypadku niektórych modeli użytkownik może wybierać spośród kilku rodzajów sitek o różnej wielkości oczek. Pozwala to na dopasowanie rozmiaru kawałków mielonego mięsa do preferencji klienta i rodzaju przygotowywanej potrawy. Dostępny sprzęt cechuje się też bardzo wysoką wydajnością. W ciągu godziny może zmielić nawet 250 kg mięsa (w zależności od wybranego modelu). Stanowi alternatywę dla wysokiej jakości noży i toporów.
Jakościowe wilki do mięsa
Wilki do mięsa dostępne w naszym sklepie zostały wykonane z materiałów, które nie niszczą się w kontakcie z wilgocią i żywnością. Do ich stworzenia zastosowano przede wszystkim stal nierdzewną. Napęd ze stalową przekładnią zębatą wypełniono natomiast smarem półpłynnym, co pozwala na redukcję hałasu i zwiększenie żywotności podzespołu.
Urządzenia zostały zaprojektowane w taki sposób, aby możliwe było ich łatwe czyszczenie. Wszystkie elementy mają gładką powierzchnię, bez zagłębień, w których gromadziłyby się zanieczyszczenia. Ułatwia to codzienną dezynfekcję wymaganą przez obowiązujące przepisy. Użytkownik może szybko zdjąć gardziel z zestawem tnącym w celu wyczyszczenia sprzętu.
Kotleciarki do mięsa zostały też w większości wyposażone w gumowe, regulowane nóżki, które nie ślizgają się po blacie. Taka budowa umożliwia zachowanie stabilności sprzętu w trakcie pracy. Urządzenia mogą działać w trybie ciągłym, bez przerw, nawet przy dużym obciążeniu.
Gdzie można użyć naszych wilków do mięsa?
Kotleciarki do mięsa z naszego asortymentu mogą być wykorzystywane w dużych sklepach, supermarketach, firmach cateringowych, lokalach gastronomicznych i zakładach zbiorowego żywienia. Używa się ich także w przedsiębiorstwach zajmujących się przetwórstwem żywności. Pozwalają na przygotowywanie mięsa pieczonego, smażonego, grillowanego i marynowanego. Sprzęt przecina produkty na fragmenty o określonej grubości, które następnie mogą zostać poddane obróbce termicznej lub zostać zapakowane próżniowo. Urządzenia dostępne w naszym sklepie nie tylko tną, lecz także nacinają i zmiękczają mięso, co wpływa na smak i konsystencję gotowych wyrobów spożywczych.
Zachęcamy do przejrzenia naszej szerokiej oferty kotleciarek i wilków do mięsa!